جمعه ۵ خرداد ۹۶
علی سجاد موحد
ترس های انسان معرف نظام عقیدتی، نگرشی انسان است. تو بگو از چی میترسی تا من بگویم تو چی ایمانی داری، به کی ایمان داری.
تو بگو از چی میترسی تا من بگویم خدای تو کیست، اله تو کیست، نظام عقیدتی تو چند بُعد دارد، بر چه مبناهایی قرار دارد.
ترسهای انسان معرف نظام ارزشی انسان است. یکی به ایمان ارزش قائل است یکی به ثروت، یکی به شهرت، پول هم خرج میکند، هرچه از ارثیه ی بابا داشته خرج میکند تا به یک جایی رئیس بشه، برای چی؟ برای اینکه عاشق ریاست است، در نظام ارزشی این شخص خود ریاست از همه چیز بالاتر است، آبرویش را هم حاضر است بریزد. یکی دنبال اخلاص است، یکی دنبال هنر است، یکی دنبال شهرت است، یکی دنبال لذت است، هر کدام اینها در نظام ارزشی اینها آن زمینه ای که به دنبالش هستند و از دوریش در رنج اند و هراسان از میان رفتن او هستند، ترس از بین رفتن آن را دارند نظام ارزشی شان را معین میکند.
...ترس های انسان خوب دقت کنند علاوه بر نظام نگرشی و نظام ارزشی، طراح نظام کنشی انسان است، من اگر ببینم حیوان درنده ای به سوی من حمله ور شده است به طرف مقابل فرار میکنم نه به طرف خود حیوان، از چیزی که میترسم در جهت خلافش حرکت میکنم و این نشان دهنده ی این است که نظام کنشی بنده را ترس های من طراحی میکنند.
و نکته ی بسیار دقیق دیگری اینکه ترس های انسان بیانگر موقعیت شناسی او هست، موقعیت وجودی او را در هستی، دربرابر حق، دربرابر فرشتگان، در برابر بزرگان، دربرابر پیامبران (ص)، دربرابر جانشینانش، دربرابر شهداء، دربرابر صدقین و صالحین، دربرابر انسان های بد مثل بنده به نمایش میگذارد. میداند که من در چه موقعیت وجودی به سر میبرم، در چه موقعیتی از نظر نگرشی به سر میبرم، نظام ارزشی من در چه موقعیتی هست، نظام کنشی من در چه موقعیتی هست، آیا باید باشد یا عوض کنم؟
این برای ماها خیلی مهم است. ماها که پیامبر (ص) داریم، ماها که علی (ع) داریم، ماها که فاطمه (س) داریم، ماها که حسین (ع) داریم، باید موقعیت خودمان را در برابر اینها و در کنار اینها تشخیص بدیم، هماهنگ بکنیم، مقارنه بکنیم، مقایسه بکنیم، پیرو باشیم.
منبع: گوشهای از سخنرانی هراس های نبی اکرم (ص)، جلسه اول (با حذف لهجه)
دانلود صوت این جلسه
دانلود فیلم این جلسه
پخش آنلاین این جلسه